Price Range: From to

Compare Listings

Villa Panorama with sea and city view

Πανόραμα, Κοινότητα Πανοράματος, Δημοτική Ενότητα Πανοράματος, Δήμος Πυλαίας - Χορτιάτη, Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας - Θράκης, 55236, Ελλάδα
€1.025.000

Description

Α. ΓΕΝΙΚΑ : Πρόκειται για μονοκατοικία που βρίσκεται σε προνομιούχο περιοχή του Πανοράματος, με ολοκληρωμένο το δομημένο περιβάλλον της περιοχής, με καταπληκτική θέα και ιδιαίτερα προσεγμένο σχεδιασμό. Είναι κατασκευασμένη σε οικόπεδο 340 m2 με το σύστημα της κατακόρυφης διανομής και πλήρη ανεξαρτησία δομική και λειτουργική.

Κατά τον σχεδιασμό της έχει προβλεφθεί και υποστηριχθεί κατασκευαστικά η δυνατότητα πλήρους ανεξαρτησίας του ενός επιπέδου της για την χρήση κατοικίας ή επαγγελματικής στέγης (γραφεία).
Η οικοδομή περιβάλλεται από καταπληκτικά διαμορφωμένο κήπο έκτασης περίπου 230 m2, με ιταλικής κατασκευής barbeque, τραπεζαρία από γρανίτη και πλήρη διακοσμητικό φωτισμό.

Β. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ :

Διάταξη χώρων : Λόγω των σχεδιαστικών δυνατοτήτων που έδινε η διαμόρφωση του εδάφους, η μονοκατοικία αναπτύσσεται σε 5 επίπεδα, ως εξής :

 • Το κατώτερο(1ο επίπεδο), που ευρίσκεται στο επίπεδο του δρόμου επιφάνειας 132 m2 περίπου έχει χρήση γκαράζ για στάθμευση 3 αυτοκινήτων, μηχανολογικών χώρων και αποθηκών.
 • Το αμέσως επόμενο 2ο επίπεδο επιφάνειας 98 m2 περίπου έχει χρήση κατοικίας ή επαγγελματικού χώρου γραφείου με ανεξάρτητη είσοδο και πρόβλεψη εντελώς χωριστής λειτουργίας, εφ’ όσον είναι αυτή επιθυμητή.
 • Τα 3ο επίπεδο επιφάνειας 90 m2 περίπου χρησιμοποιείται σαν χώρος υποδοχής και περιλαμβάνει σαλόνι, κουζίνα, βεστιάριο και w.c.. Διαθέτει μεγάλο εξώστη στην πρόσοψη και ευρύχωρο εξώστη με πρόσβαση στον κήπο.
 • Το 4ο επίπεδο περιλαμβάνει 1 master bedroom με ενσωματωμένο μπάνιο, δύο υπνοδωμάτια και μεγάλο λουτρό με υδρομασάζ. Η συνολική επιφάνεια του επιπέδου έιναι 90 m2 επίσης. Διαθέτει μεγάλους εξώστες σε όλα τα υπνοδωμάτια και απεριόριστη θέα από όλα τα ανοίγματα.
 • Το 5ο επίπεδο αποτελείται από δομημένο χώρο 27 m2 περίπου με χρήση καθιστικού και δύο διαμορφωμένα δώματα με θαυμάσια θέα 360 μοιρών.Η κατακόρυφη επικοινωνία όλων των προαναφερθέντων επιπέδων εξασφαλίζεται με άνετο κλιμακοστάσιο και υδραυλικό ανελκυστήρα της KLEEMAN.Τεχνικά χαρακτηριστικά :
 • Η οικοδομή έχει κατασκευασθεί το 2004 και, ως εκ τούτου, ο στατικός της φορέας υπολογίσθηκε και κατασκευάστηκε σύμφωνα με τον νέο Αντισεισμικό Κανονισμό. Για την κατασκευή χρησιμοποιήθηκαν ειδικοί αντισεισμικοί θώρακες οπλισμού που εξασφάλισαν αντοχή πέραν αυτής που προέβλεπε ο παραπάνω κανονισμός.
 • Κάτω από το δάπεδο του υπογείου, αλλά και περιμετρικά της οικοδομής κατασκευάστηκε δίκτυο αποστράγγισης (στραγγιστήριο), που εξασφάλισε την πλήρη προστασία των θεμελίων και των υπογείων χώρων από κάθε μορφής εδαφική υγρασία.
 • Ιδιαίτερη βαρύτητα επίσης δόθηκε στην εφαρμογή των στεγανώσεων και των θερμομονώσεων με τα καλύτερα υλικά της αγοράς. Ειδικά η εφαρμογή των θερμομονωτικών υλικών σε συνδυασμό με κουφώματα ιδιαίτερα μειωμένου συντελεστή θερμοδιαπερατότητας είχαν σαν αποτέλεσμα μεγάλη οικονομία στις δαπάνες θέρμανσης και ψύξης.
 • Τα εξωτερικά κουφώματα με ηλεκτρικά ρολά είναι συνθετικά του εργοστασίου FINSTRAL πλήρως κατασκευαζόμενα μαζί με τους ειδικούς υαλοπίνακες στην Αυστρία και παρουσιάζουν αυξημένη θερμομονωτική ικανότητα. Τα εσωτερικά κουφώματα είναι του εργοστασίου

INTERNO με αυξημένη αντοχή στην υγρασία.
• Τα δάπεδα των χώρων υποδοχής και οι κλάδοι του κλιμακοστασίου που αντιστοιχούν σε

αυτούς είναι διαστρωμένοι με λευκό μάρμαρο sivec, ενώ οι χώροι των 1ου, 2ου και 5ου με πλακίδια υψηλής αντοχής και αισθητικής του ιταλικού εργοστασίου SICHENIA. Τα υπνοδωμάτια είναι διαστρωμένα με παρκέ καναδέζικης δρυός. Οι χώροι των εξωστών είναι στρωμένοι με πλακίδια υψηλής αντοχής της SICHENIA, ενώ τα δώματα και οι προσβάσεις με οξύμαχα πλακίδια klinker.

Εγκαταστάσεις : Οι κεντρικές μονάδες των η/μ εγκαταστάσεων βρίσκονται συγκεντρωμένες στο 1ο επίπεδο σε ιδιαίτερους χώρους (λεβητοστάσιο, υδροστάσιο, μηχανοστάσιο ανελκυστήρα). Κατά εγκατάσταση ισχύουν τα εξής :

 • Η εγκατάσταση ύδρευσης περιλαμβάνει κύκλωμα κρύου και ζεστού νερού με σύστημα συνεχούς κυκλοφορίας. Το ζεστό νερό προέρχεται από boiller τριπλής ενέργειας (λέβητας, ηλιακός, ηλεκτρική αντίσταση). Υπάρχουν πολλαπλές ρυθμίσεις για να καλύπτονται όλα τα επιθυμητά σενάρια λειτουργίας. Στο υδροστάσιο υπάρχουν εγκατεστημένες δεξαμενές νερού και πιεστικό συγκρότημα. Υπάρχει επίσης σύστημα αυτόματης άρδευσης του κήπου.
 • Στο λεβητοστάσιο είναι εγκατεστημένο το σύστημα θέρμανσης που αποτελείται από λέβητα και καυστήρα baxi (γαλλικής κατασκευής), boiller 300 lt (ιταλικής κατασκευής), κυκλοφορητές και συσκευές ελέγχου με αυτονομία σε κάθε επίπεδο (χωριστές τρίοδες βάνες). Σε χωριστό χώρο υπάρχουν 2 δεξαμενές πετρελαίου συνολικής χωρητικότητας 2 tn. Ο έλεγχος κάθε επιπέδου γίνεται με αντίστοιχους προγραμματιζόμενους θερμοστάτες.
 • Ο κλιματισμός των επιπέδων εξασφαλίζεται με ανεξάρτητες μονάδες τύπου split (8 συνολικά), που δίνουν την δυνατότητα ολικού ή μερικού κλιματισμού ανά επίπεδο ή και χώρο.
 • Οι ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις είναι κατασκευασμένες με άριστα υλικά, υποστηρίζουν όλες τις λειτουργίες της οικοδομής (ισχυρά και ασθενή ρεύματα, δίκτυο) και προστατεύονται από αιφνίδιες και απότομες αλλαγές τάσης (προστασία έναντι κρουστικών υπερτάσεων) με κατάλληλες διατάξεις και συσκευές. Υπάρχει πλήρες δίκτυο tv πρίζες σε κάθε χώρο και με δυνατότητα δορυφορικού σήματος.
 • Στην οικοδομή έχει τοποθετηθεί αντικεραυνική προστασία με εγκατάσταση θεμελιακής γείωσης.
 • Υπάρχει πλήρης εγκατάσταση σύγχρονου συστήματος συναγερμού με πολλαπλές αλληλοσυμπληρούμενες λειτουργίες. Περιλαμβάνει και σύστημα πυρανίχνευσης. Εξοπλισμός : Η μονοκατοικία είναι εξοπλισμένη με διακοσμητικά και λειτουργικά δομικά στοιχεία ιδιαίτερης ποιότητας και καλαισθησίας, όπως ενδεικτικά και συνοπτικά αναφέρονται παρακάτω :
 • Σε όλους τους χώρους υποδοχής, κουζίνα, playroom κλπ. έχουν κατασκευασθεί ψευδοροφές με ενσωματωμένα προβολάκια, ρυθμιζόμενα με dimer, επενδύσεις τοίχων με γυψοσανίδα, διαμορφώσεις τοίχων με σκοτίες.
 • Το σύνολο του διακοπτικού υλικού είναι του γαλλικού εργοστασίου LEGRAND. Έχει τοποθετηθεί μεγάλος αριθμός ρευματοδοτών, διακοπτών, τηλεφωνικών παροχών και πριζών δικτύου σε κάθε κατοικήσιμο χώρο της κατοικίας.
 • Τα ενσωματωμένα έπιπλα κουζίνας είναι του εργοστασίου ALNO Γερμανίας σε συνδυασμό με γρανίτη Νορβηγίας.
 • Τα μπάνια είναι ιδιαίτερου σχεδιασμού, επενδεδυμένα με εξαίρετης ποιότητας πλακίδια του εργοστασίου SICHENIA Ιταλίας, τα δε 3 από τα 4 μπάνια έχουν έπιπλα μπάνιου κατασκευής Παπαδέλη. Τα είδη υγιεινής είναι ιταλικά και αγγλικά. Στο ένα μπάνιο υπάρχει μεγάλη μπανιέρα υδρομασάζ της εταιρείας CARRON Αγγλίας.
 • Οι εντοιχισμένες ντουλάπες είναι λακαριστές του εργοστασίου MODULUS. Στους αποθηκευτικούς χώρους του 1ου επιπέδου υπάρχουν επίσης ντουλάπες του ίδιου εργοστασίου από βακελίτη.

ΛΟΙΠΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ :

 1. Περιοχή με εύκολη πρόσβαση από τις κύριες αρτηρίες που οδηγούν στο Πανόραμα από όλες τις κατευθύνσεις.
 2. Θέα σχεδόν από όλα τα επίπεδα.
 3. Κοντινή απόσταση από στάση Λεωφορείου (50 m).
 4. Ησυχία.
 5. Πολλαπλές επιλογές επιμέρους χρήσεων της οικοδομής.

 

Availability upon agreement. This material is based upon information, which we consider reliable, but because third parties have supplied it, we cannot represent that it is accurate or complete, and it should not be relied upon as such. This offering is subject to errors, omissions, and change of price or withdrawal without notice. Taxes, notary and registration fees shall be paid by the purchaser. The commission shall be paid by the seller and /or the buyer depending on the brokerage agreements in place.

Detail

 • Icon
  Property ID
  9926
 • Icon
  5
  Bedrooms
 • Icon
  4
  Bathrooms
 • Icon
  Property Size
  425 m²
 • Icon
  Land Size
  355 m²
 • Icon
  Year Built
  2004

Updated on August 10, 2022 at 9:27 am

Address

 • Address: Πανόραμα, Κοινότητα Πανοράματος, Δημοτική Ενότητα Πανοράματος, Δήμος Πυλαίας - Χορτιάτη, Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας - Θράκης, 55236, Ελλάδα
 • City: Thessaloniki
 • State/county: Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης
 • Zip/Postal Code: 55236
 • Country: United States

Contact Agent

admin
 • admin
 • +302310243144
View listings

Enquire about this property

Similar Properties

€604.000

Incredible 3-storey villa in Pefkochori

Πευκοχώρι, Pallini Municipal Unit, Kassandra Municipality, Chalkidiki Regional Unit, Central Macedonia, Macedonia and Thrace, 630 85, Greece

Beds: 4Baths: 2sq.m: 160

Villa

admin

3 months ago

€604.000

Beds: 4Baths: 2sq.m: 160

Villa

3 months ago

€250.000

Peaceful villa in Gallikos region 20km away from Thessaloniki

Γαλλικός, Kilkis Municipality, Kilkis Regional Unit, Central Macedonia, Macedonia and Thrace, 611 00, Greece

Beds: 4Baths: 2sq.m: 190

Villa

admin

2 weeks ago

€250.000

Beds: 4Baths: 2sq.m: 190

Villa

2 weeks ago

€450.000

Sea view villa

Kassandra, Pallini Municipal Unit, Kassandra Municipality, Chalkidiki Regional Unit, Central Macedonia, Macedonia and Thrace, Greece

Beds: 3Baths: 2sq: 160

Villa

admin

7 months ago

€450.000

Beds: 3Baths: 2sq: 160

Villa

7 months ago